Aktualno Županija

Teško ozlijeđen motociklist

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i šest prometnih nesreća od kojih je jedna s teško ozlijeđenom osobom i pet s materijalnom štetom.

Jučer je u Policijskoj postaji Duga Resa zaprimljena prijava 54-godišnjeg državljanina Njemačke da mu je noću s 26. na 27. srpnja, iz parkiranog kampera na odmorištu autoceste A-1 kod Netretića, otuđena torbica s novcem i dokumentima. Materijalna šteta je veća od 10.000 kuna.

Jučer oko 16.50 sati na državnoj cesti D-1 u Karlovcu, naselju Jelaši, dogodila se prometna nesreća. 51-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine upravljao je motociklom austrijskih registracijskih oznaka krećući se prema Tušiloviću. Zbog nedržanja potrebnog razmaka sustigao je vozilo ispred sebe, skrenuo lijevo na suprotni prometni trak i udario u osobni automobil zagrebačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljala 79-godišnjakinja. Prilikom sudara vozač motocikla je teže ozlijeđen dok je vozačica osobnog automobila lakše ozlijeđena. Materijalna šteta je oko 40.000 kuna. Vozaču motocikla je izdan prekršajni nalog zbog izazivanja prometne nesreće, dok će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena obavijest o događaju.