Aktualno Županija

Damir Mandić više nije predsjednik karlovačkog HDZ-a.

Mandić kao Jelić: Podnio ostavku na mjesto predsjednika HDZ-a zbog gradonačelničkih obveza, “novih razvojnih projekata i otvaranja prostora novim ljudima”

Baš kao i njegov prethodnik i na dužnosti gradonačelnika i predsjednika stranke Damir Jelić, podnio je ostavku na tu dužnost, i to, pojašnjavaju iz HDZ-a, zbog gradonačelničkih obveza, novih razvojnih projekata i otvaranja prostora novim ljudima.

Učinio je to na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva Gradskog odbora HDZ-a, koje je ostavku jednoglasno prihvatilo i odlučilo da do izbora predsjednika v.d. predsjednice bude dosadašnja potpredsjednica i saborska zastupnica Marija Jelkovac.

– Damir Mandić postavši gradonačelnik grada Karlovca, istovremeno je preuzeo odgovornu i zahtjevnu funkciju. Stoga su i razlozi ostavke dosadašnjeg predsjednika Gradskog odbora HDZ-a grada Karlovca upravo nove obveze koje je preuzeo kada je stupio na dužnost gradonačelnika, novi razvojni projekti, ali i otvaranje prostora novim ljudima. Podsjetimo kako se ovakva situacija dogodila i kada je bivši gradonačelnik Damir Jelić funkciju predsjednika Gradskog odbora HDZ-a grada Karlovca prepustio Damiru Mandiću. GO HDZ-a zahvaljuje dosadašnjem predsjedniku na uspješnom petogodišnjem mandatu i časno odrađenom poslu. Vjerujemo kako ćemo zajedničkim snagama i dalje stvarati još bolje uvjete i pozitivno ozračje za sve građane grada Karlovca, navode u HDZ-u.

Sadašnji župan i predsjednik županijskog HDZ-a Jelić je, podsjetimo, ostavku na mjesto predsjednika karlovačkog HDZ-a dao je u lipnju 2013., nedugo nakon što je bio izabran za gradonačelnika. Učinio je to također na večernjoj sjednici Predsjedništva, nakon što je prije toga dao ostavku na mjesto potpredsjednika županijskog HDZ-a, s obrazloženjem da treba izbjegavati gomilanje funkcija i otvarati prostor za nove ljude.
Mandić je tada postao v.d. predsjednika, uskoro je izabran i za predsjednika HDZ-a Karlovac, a mandat mu je potvrđen i na izborima 2016. (kaportal.hr)