Aktualno Županija

Bez dozvole i pod utjecajem alkohola skrivio nesreću, pa pobjegao

U protekla 24 sata na području Policijske uprave karlovačke evidentirana su tri kaznena djela, jedan prekršaj narušavanja javnog reda i mira (Karlovac) i četiri prometne nesreće od kojih su dvije s teško ozlijeđenim osobama, jedna s lakše ozlijeđenom osobom i jedna s materijalnom štetom.
Jučer u ranim jutarnjim satima provaljeno je u kampera na odmorištu autoceste A-1 kod Draganića, vlasništvo 53-godišnjeg državljanina Irske. Otuđena je torbica s novcem i dokumentima, a materijalna šteta je veća od četiri tisuće kuna.

Jučer oko 6.30 sati, u Gundulićevoj ulici u Karlovcu dogodila se prometna nesreća. 19-godišnjak je upravljao osobnim automobilom karlovačkih registracijskih oznaka prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola od 1,58 g/kg te izgubio nadzor nad upravljačem, sletio van kolnika i na nogostupu udario 37-godišnju pješakinju. Tom prilikom pješakinja je teže ozlijeđena. 19-godišnjak se udaljio s mjesta nesreće ali je ubrzo pronađen i smješten u posebnu policijsku prostoriju do otrežnjenja. Protiv njega će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.

Jučer oko 11.20 sati, na državnoj cesti D-23 kod Generalskog Stola dogodila se prometna nesreća. 66-godišnjak je upravljao osobnim automobilom ogulinskih registracijskih oznaka te skrenuo van kolnika i udario u kamenu uzvisinu. Potom se vozilo prevrnulo na kolnik i zapalilo. Vozač i 66-godišnja putnica su izvučeni iz vozila i prevezeni u bolnicu gdje je utvrđeno da je putnica teže ozlijeđena, a vozač lakše. Također je došlo do prekida prometa koji je normaliziran u 14,50 sati. Materijalna šteta je oko 50.000 kuna. Protiv vozača će nadležnom državnom odvjetništvu biti proslijeđena kaznena prijava.