Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – osvježenje

Nestabilnije će biti tijekom subote, kada će i zamjetno osvježiti, uz mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a vruće će se zadržati uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije i Podunavlju. Djelomice sunčano, uz prolazno više oblaka mjestimice s kišom, pljuskovima i grmljavinom, osobito u unutrašnjosti i ponegdje na sjevernom Jadranu. Pretežno sunčano i uglavnom suho zadržat će se na krajnjem istoku i jugu. Vjetar u unutrašnjosti slab do umjeren sjeveroistočni, u središnjim predjelima na udare i jak. Na Jadranu će umjeren sjeverozapadnjak navečer okretati na umjerenu buru, podno Velebita jaku s olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka od 15 do 20, na Jadranu do 22 do 26 °C. Najviša dnevna između 26 i 30, na obali i otocima od 31 do 35 °C.
U nedjelju i ponedjeljak ponovno diljem unutrašnjosti sunčanije i toplije, većinom i vruće, te uglavnom bez kiše, a u utorak se vjerojatnost za nju ponovno povećava.

I na Jadranu će biti pljuskova i grmljavine, gotovo sigurno u petak na sjevernom dijelu, u subotu vjerojatno i ponegdje južnije, ali zamjetno rjeđe nego na kopnu.

Tijekom vikenda će biti i većinom vjetrovito, uz jaku buru s olujnim udarima osobito na sjevernom dijelu, ponajviše u subotu i nedjelju prijepodne podno Velebita, gdje će biti onemogućeno normalno prometovanje. Prema jugu Jadrana bit će i prolazno umjerene do jake tramontane.