Aktualno OG sada Ogulin

“Vještice se naljutile na Puškariće”?!

Jučer nam se porukom javila naša čitateljica Vesna Lutz, ogorčena onime što se događa u naselju gdje živi. Ona navodi:
“Ne znam tko i zašto je promijenio naziv Puškarić selo u mjesto Puškarići. Ovo mjesto nema niti svoju poštu, ukinuto je autobusno stajalište u pravcu grada Ogulina, od danas je  zatvoren  i jedan jedini dućan koji je označavao da je tu naselje. Stari most koji nas povezuje s gradom i ostalim mjestima, u takvom je stanju da će ubrzo granje koje raste ispod njega napraviti  prirodnu rampu. A žalosno je i da prilikom prelaska preko mosta nailazimo na prometni znak koji označava da najprije ulazite u Josipdol, a onda Ogulin. Unatrag mjesec dana  malo nemamo malo struje , pa malo vode. Nemojte se dičiti ni s Klekom jer je nama Klek bliži, a njegove vještice su se izgleda dobro naljutile na nas iz Puškarića. Lijep pozdrav, Vesna Lutz.”

Mi smo sinoć obišli Puškariće i snimili fotografije koje dokazuju u kakvom je stanju Molinarijev most, o kojem “brine” Županijska uprava za ceste. Tko zna kad su zadnji put vidjeli u kakvom je stanju i most i okoliš mosta. Radi se o spomeniku kulture, kamenom mostu izgrađenom 1874. godine. Zadnji put je popravljan nakon Prvog svjetskog rata?!

Što se tiče prometnog znaka na koji upozorava naša čitateljica, riječ je o znaku koji usmjerava bicikliste i točno je da je prvo naveden Josidpol, a onda Ogulin.

A da li su se vještice doista naljutile na mještane Puškarića, nismo uspjeli saznati, međutim sinoć je pod Klekom gadno dimilo.