Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – pad temperature, vjetar i kiša

Promjena koja nam dolazi za vikend (od subote popodne do nedjelje popodne) će biti intenzivna, ali kratkotrajna. Nakon nje sljedeći tjedan opet imamo sunčane dane i sve toplije vrijeme tako da ljetu još nije kraj. Bit će ugodnije, ali i dalje ljetno!

Danas, postupno naoblačenje sa sjeverozapada, mjestimice uz kišu i grmljavinske pljuskove. Oborine će biti najprije na sjevernom Jadranu te u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, a poslijepodne i osobito navečer i drugdje. Moguće je grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša, uglavnom u zapadnim predjelima. Najviše sunčanog vremena bit će u Dalmaciji. Zapuhat će umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, mjestimice s jakim udarima, a na Jadranu umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između 25 i 30, a u Slavoniji i osobito u Dalmaciji do 33 °C.

U nedjelju će biti promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Obilnija oborina te grmljavinsko nevrijeme izglednije je na Jadranu. U unutrašnjosti će puhati umjeren, na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu umjereno i jako jugo, već u noći na sjevernom Jadranu u okretanju na jaku, podno Velebita i olujnu buru. Bit će osjetno svježije. Najniža jutarnja temperatura zraka od 12 do 16, na Jadranu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna između 17 i 22 na kopnu te od 22 do 27 na obali i otocima.