Aktualno OG sada Ogulin

Naša Ogulinka Karla Ana Sabljak treća na ‘Prvom glasu Zagorja’!

Deset pjevača amatera izvedbom kajkavske i zabavne skladbe borilo se se za ‘Prvi glas Zagorja’

U petak je u Svetom Križu Začretju održan nadaleko poznati festival pjevača amatera Prvi glas Zagorja.

Uz našu Ogulinku Karlu Anu Sabljak, nastupilo je još devet natjecatelja, a svaki je izvodio po dvije pjesme – jednu na kajkavskom, te drugu iz zabavnoglazbenog repertoara.

Na festivalu na kojem je lani bila debitantica,Karla je pjevala kajkavsku pjesmu “Balada o jenoj ljubavi” te iz zabavnog repertoara “Pratim te” Toše Proeskog..

Inače Karlu Anu Sabljak već dobro poznajemo kao ogulinsku osamnaestogodišnjakinju, učenicu trećeg razreda glazbene škole prelijepog glasa, koja odlično pjeva. Znamo je iz mnogih prigoda u gradu koje je uljepšala svojim glasom, a poznata nam je i kao pjevačica u ogulinskom sastavu Sound source. Rezultati natjecanja objavljeni su sinoć oko 22 sata, kada smo saznali da je Karla osvojila treće mjesto.

Prvi glas Zagorja i svetokriška pozornica imaju povijest od već 50 godina i možemo reći da je preteća nekih televizijskih festivala koji nas prate u suvremeno vrijeme. Mnogim pjevačima koji se tu predstavljaju, ovaj festival je odskočna daska u karijeri. Spomenimo kako se u žiriju pjevača amatera nalaze eminentna imena – predsjednik žirija i umjetnički direktor krapinskog festivala Siniša Leopold, tekstopisac koji je ujedno koordinator u upravnom odboru krapinskog festivala Radovan Novina, cijenjena glazbenica i članica originalne postave žirija HRT-ovog showa ‘Zvijezde pjevaju’ Ksenija Erker, direktorica medijskog pokrovitelja RHZK Tanja Gregurević, stručni voditelj festivala Prvi glas Zagorja Franjo Mraz te direktor MEF-a Rajko Dobošić.

Čestitke Karli, a evo kako je to izgledalo