Aktualno Županija

Radovi na dogradnji Hotela Europa u završnoj fazi – za dva mjeseca imat će prošireni kapacitet, nove sadržaje i zvjezdicu više

Radovi na dogradnji Hotela Europa ne mogu a da ne skrenu pogled svima koji po “brzoj cesti” na Baniji ulaze u Karlovac ili izlaze iz njega, a kako je za KAportal rekla voditeljica hotela Marijana Lemić, hotel bi trebao biti završen u zacrtanom roku, što znači da bi kroz dva mjeseca uslijedilo otvorenje.

– Novi dio hotela sa 24 smještajne jedinice gradi se uz postojećih 35, ali imat će wellnes centa s masažom, trim kabinetima, saunom, jacuzzijem, te velikom konferencijskom multimedijskom dvoranom kapaciteta 300 osoba, kazala nam je Lemić.

Kako napominje, glavni razlog ulaska u projekt dogradje bio je nedostatak smještajnih kapaciteta. Struktura gostiju, agencijskih i individualnih je takva da se čak 95 posto odnosi na strana tržišta, a cilj projekta dogradnje je i povećanje kategorizacije kvalitete hotela s 3 na 4 zvjezdice. Time je, ističe Lemić, osiguran i duži boravak gostiju za minimalno jedan dan već prema ugovorima koje imaju sa stranim turoperatorima.

Hotel Europa ima i svoje stalne goste, nogometaše koji tamo odsjedaju kad su u pitanju sva veća nogometna događanja u gradu i županiji, a često ga posjećuju i ostali sportaši pa je poduža lista klubova i reprezentacija koje su ovdje našle smještaj i neophodni odmor. U projektu proširenja Europe predviđano je zapošljavanje 12 novih radnika, a natječaji i selekcije su u tijeku. Iz hotela javljaju kako i dalje primaju zamolbe za konobare, kuhare, sobarice, fizioterapute. (kaportal.hr)