Aktualno Županija

Gradonačelnik Mandić otvorio Dane piva kucnuvši se s Majom Šuput

U društvu tri dame i s kriglom u ruci, gradonačelnik Karlovca Damir Mandić otvorio je 32. po redu manifestaciju Karlovačkih dana piva. Kucnuo se s pjevačicom Majom Šuput, predsjednicom Gradskog vijeća Marijanom Tomičić i svojom zamjenicom Andrejom Navijalić, te protokolarno u jednoj rečenici tek poželio svima da se na desnoj obali Korane dobro zabave sljedećih deset dana.

Dani piva vraćaju se u grad

No nakon kucanja, odmah je najavio da će već do 1. studenoga biti poznat potpuno novi koncept Dana piva i da se oni vraćaju tamo gdje su i počeli – u srce karlovačke povijesne Zvijezde.

– Dani piva su ovdje na ŠRC-u već duži niz godina, otkako je koncesija u tijeku, imamo besplatne koncerte no činjenica je da ovaj koncept ima svoju publiku. Isto tako brend Dana piva, a oni jesu brend već 32 godine, ipak traži puno više. Kako stvari stoje, ovaj je koncept zanimljiv jednom užem krugu ljudi, i teritorijalno i ovisno o izvođaču to su ljudi iz Karlovca i okolice. Naš je stav da moramo pokušati više i vidjeti je li možemo složiti manifestaciju koja će biti zanimljiva i van Karlovca ali i Hrvatske, rekao je Mandić za KAportal.

Zadnja godina koncesije Festa
Podsjetimo, ovo je zadnja godina da koncesiju nad manifestacijom ima tvrtka Fest, a kako njihov koncept estrade i skupog piva iz plastične čaše definitivno nije saživio s Karlovčanima, to su izgleda konačno spoznali i u karlovačkoj gradskoj upravi, ali i u upravi Heinekena koji je vlasnik pivovare na Dubovcu, idejnog začetnika Dana piva davne 1984. godine.

– Došli smo do zaključka da Dani piva moraju biti festival piva, a ono što ovdje nedostaje je gastronomija i toga smo svi svjesni. Uz element zabave to bi zatvorilo cijelu priču. Ono što je sigurno da ova lokacija ipak sama po sebi ograničava cijelu priču i usmjerena je samo u segmentu zabave. Čini mi se da tu moramo tražiti rješenje i ozbiljno razmišljamo da Dane piva vratimo u grad. Do koje razine i kako, ja sad iz pozicije moći ne bih htio donositi odluke, ali mogu reći da je raspoloženje da se ide prema tome, rekao je Mandić.

Maja Šuput na Danima 19. put?!

Kako je dodao, ključno je da dionici, a to su Grad Karlovac, Turistička zajednica ali i Heineken Hrvatska s kojim su u kvalitetnoj komunikaciji, vide što će se napraviti.

– Biti će dosta izazovno motivirati naše ugostitelje da nam se priključe u tome, a koncept koji budemo razvijali ići će prema tome. Nećemo nikoga isključivati, ali smo si stavili cilj da Dani piva budu u Karlovcu manifestacija po kojoj će Karlovac biti prepoznatljiv. Čini mi se da ne moramo se opterećivati Oktoberfestom i drugima, ajmo složiti svoju priču. Ako dižemo na višu razinu to košta, ali bitno nam je da ti troškovi ne padnu samo na gradski proračun i u tom pravcu ćemo ići, zaključio je Mandić.

Pivo iz plastičnjaka – 17 kuna

Dane piva je u izvođačkom dijelu otvorila Maja Šuput koja je priznala da je u Karlovcu na ovoj manifestaciji i muzički odrastala. Ovo joj je, naime, čak 19. nastup na Danima piva. Otvorenje je popraćeno i vatrometom koji je čak i izmamio poneki uzdah, valjda onima koji su ga vidjeli prvi put. Spomenimo i cijenu piva. Pola litre točenog Karlovačkog ili Ožujskog u plastičnoj čaši stoji 17 kuna. Cupkanje uz estradne zvijezde (bez Bajage) je gratis. (KAportal.hr)