Aktualno OG sada Ogulin

Policija za volanom uhvatila 24-godišnjakinju bez položenog vozačkog ispita, a sud je drakonski kaznio jer je “teški recidivist”

Vozačica iz Ogulina u dobi od 24 godine kažnjena je novčanom kaznom od čak 12.000 kuna jer je upravljala automobilom prije nego je položila vozački ispit. Dogodilo se to na Trgu hrvatskih branitelja 9. veljače ove godine oko 12.45 sati. Osim toga, kažnjena je zabranom upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseci koja će se primijeniti ako jednoga dana položi vozački ispit.

Ona se nije pojavila na Prekršajnom sudu na kojemu se vodio postupak te je saslušan samo policijski službenik koji ju je uhvatio u prekršaju. On je odmah, čim ju je zaustavio, utvrdio njezin identitet i provjerom u sustavu utvrdio da nema položen vozački ispit. Njegov iskaz je sud u potpunosti prihvatio.

Policija kao tužitelj predložila je kaznu zatvora u trajanju od 10 dana, no sud je smatrao da bi ta kazna bila prestroga, s obzirom da je propisana kazna za ovaj prekršaj novčana od 5.000 do 15.000 kuna. Obično se sud držao zakonskog minimuma, ali u ovom slučaju kazna je bila prilično oštra. Razlog tome je činjenica da je vozačica i ranije činila prometne prekršaje, te je teški recidivist. (KAportal)