Aktualno OG sada Ogulin

Jednoglasno i do gradskih priznanja

Svi klubovi vijećnika prihvatili su prijedlog Odluke o dodjeli  javnih priznanja u povodu Dana grada Ogulina, pa je i odluka na sjednici Gradskog vijeća jučer  donesena jednoglasno. Bit će uručeno jedno priznanje za životno djelo i 5 priznanja za stvaralački rad.

Tako će ove godine na svečanoj sjednici Gradskog vijeća 14. rujna, nagradu za životno djelo primiti Dr. Zorka Erdelez Žgela, za izuzetan doprinos unapređenju i promicanju zdravlja, osobito djece. Prijedlog je poslao Dom zdravlja Ogulin.

Priznanje za stvaralački rad bit će uručeno  Društvu za sportsku rekreaciju Ogulin i to za 40 godina rada na očuvanju zdravlja tijela i duha naših sugrađana, a na prijedlog Sportske zajednice grada.

Isto priznanje primit će i Ljiljana Ivković za izuzetan rad na promociji grada Ogulina, te lika i djela Ivane Brlić Mažuranić, a predlog je stigao iz Gradske knjižnice i čitaonice, Prve osnovne škole, Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić i Matice Hrvatske ogranak Ogulin.

Udruga branitelja i invalida Domovinskog rata Hrvatskih željeznica  za priznanje je predložila Kuglački klub Željezničar branitelj, povodom 70 godina promicanja kuglanja i sporta našeg grada.

Udruga za demokraciju i civilne aktivnosti, koja je nakladnik OGportala, za priznanje je predložila Mažoretkinje Društva Naša djeca povodom 25 godina djelovanja na promicanju mažoret plesa, te obitelj Murati za 65 godina rada i doprinos u razvoju obrtništva u gradu Ogulinu. Njihova slastičarna “Korzo” u središtu Ogulina sigurno je  jedan  od simbola našeg grada.