Aktualno OG sada Ogulin

Počeo peti Festival zelja i meda

Peti po redu, jubilarni, ogulinski Festival zelja i meda, održava se danas, u organizaciji LAG-a Frankopan.

Festival je jedna u nizu aktivnosti u sklopu proslave Dana grada Ogulina. Počelo je svečanim otvaranjem festivala i 4. Sir Cro festa, Saveza malih sirara RH. Festival je otvorio gradonačelnik Dalibor Domitrović, nakon pozdravnih riječi voditelja LAG-a Vladimira Kubelke. U prigodnom programu otvorenje su uveličale ogulinske mažoretkinje i članovi Puhačkog orkestra DVD-a Ogulin.

Bogati program Festivala odvijat će se na dvije susjedne lokacije – centralno događanje  na trgu kod golubice, dok  će se bogati sadržaj za djecu odvijati u  Parku kralja Tomislava.

Od 11 sati održava se i stručna radionica Saveza malih sirara, a tijekom poslijepodneva očekuje nas degustacija jela od ogulinskog kiselog zelja i ručak za posjetitelje.

Od 17 sati upriličit će se izložba i degustacija ogulinske masnice, te ocjenjivanje najboljih. U isto vrijeme u parku će se održavati kreativne radionice i izložba dječjih radova, te od 19 sati predstava “Kad si bio sam” Dramske skupine Ex voto, u školksoj sprtskoj dvorani u središtu grada.

Proglašenje pobjednika bit će u 20 sati, a ovaj, sad već tradicionalni Festival, iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja i medijske pozornosti. Pokazalo se to i danas prije podne i vjerujemo da će tako biti i u večernjim satima. Svi koji nisu došli na Festival zelja i meda, mogu to učiniti poslije podne i u večernjim satima.