Aktualno Sport

Luka Modrić mora platiti dodatnih 1,2 milijuna eura, sveukupno se svota penje iznad dva milijuna!

NOVI PRAVOSUDNI PROBLEMI ZA KAPETANA VATRENIH Luka Modrić mora platiti dodatnih 1,2 milijuna eura, sveukupno se svota penje iznad dva milijuna!

Španjolska Porezna uprava novim je nametima kaznila Luku Modrića za utaju poreza zbog čega će naš Vatreni morati platiti više od 1,2 milijuna eura, piše El Mundo.

Porezna smatra da je viceprvak svijeta morao porez na svoje prihode iz 2012. u potpunosti platiti u Španjolskoj, a ne u Engleskoj, gdje je platio većinu, budući da je te godine igrao i u Tottenham Hotspuru. S druge strane, uzimajući u obzir da je ugovor za Real Madridom potpisao 31. kolovoza, Modrić se brani da je 2012. samo četiri mjeseca igrao u Španjolskoj.

Osim toga, Porezna je kapetana naše nogometne reprezentacije okrivila i za utaju poreza za vrijeme igranja u španjolskom klubu tijekom 2013. i 2014. Tako će Luka Modrić, kad se zbroje kazna i administrativni troškovi, ukupno morati platiti više od 2,1 milijuna eura.
Dodatno, jednako kao što je učinilo i s drugim nogometnim zvijezdama, Državno odvjetništvo za financijske zločine u Španjolskoj optužilo je Modrića za simulaciju transfera svojih prava putem društva nazvanim Ivano, S.A.R.L. sa sjedištem u Luksemburgu. Tako se njegova kazna povećala za dodatnih 870.728 eura, odnosno 290.990 eura za prijevaru u 2013. i 579.738 eura za prijevaru tijekom 2014. Naime, Državno odvjetništvo spomenuto društvo Ivano smatra lažnim društvom koje ima za cilj preusmjerenje novčanih sredstava i izbjegavanje plaćanje poreza u Španjolskoj. Na taj je način naš nogometaš prebacio novčana sredstva dobivena ugovorom s Nikeom te 50 posto dobivenih sredstava od igre za kraljevski klub.

Luka Modrić trenutno pregovara s navedenim Državnim odvjetništvom i Poreznom upravom, a odvjetnik mu je José Antonio Choclán, koji je branio i Cristiana Ronalda te Joséa Mourinha zbog sličnih zločina. Tad je novi igrač Juventusa morao platiti 18,8 milijuna eura zbog utaje poreza, dok je izbornik Manchester Uniteda izdvojio više od pet milijuna eura za isti zločin. (jutarnji.hr)