Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje grada Ogulina za stvaralački rad Kuglačkom klubu Željezničar – branitelj Ogulin povodom 70 godina promicanja kuglanja i sporta Grada Ogulina

 

Kuglački klub Zeljezničar – branitelj Ogulin najstariji je kuglački klub u Gradu Ogulinu. Osnovan je 1948. godine od strane djelatnika željezničkog čvora Ogulin i svojim radom već 70 godina promiče kuglanje i sport Grada. Prema kazivanju Mije Domitrovića, jednog od najstarijih i najpopularnijih ogulinskih kuglača, igralo se tada na “Porubičevoj kuglani”, a najpoznatiji kuglači bili su Nikola Basić, Nikola Šušnjar, Ivan Mažar, Ivan Bobinac, Ivan Kramarić.

Domovinski rat klubu donosi kratak prekid djelovanja uslijed kojeg svi članovi odlaze u redove Hrvatske vojske i Policije. No, odmah nakon prestanka ratnih sukoba klub nastavlja s djelovanjem i natjecanjima a 1996. godine mijenjaju ime u Željezničar – branitelj.

Kroz klub su prošle brojne generacije radnika zeljezničara, natječući se u raznim ligama. Danas, ovaj klub, svojim radom, zalaganjem i entuzijazmom izaziva divljenie i ponos svih djelatnika Hrvatskih željeznica jer su jedan od rijetkih sportskih klubova koji se usprkos svim nedaćama koje su zahvatile hrvatski sport, uspio održati na sportskoj sceni punih 70 godina.