Aktualno OG sada Ogulin

Priznanje grada Ogulina za životno djelo Zorki Erdelez Žgela, za izuzetan doprinos unapređenju promicanja zdravlja, osobito djece

Doktorica Žgela, kako je od milja zovu njeni kolege, rođena je u Vrlici. Medicinski fakultet upisuje i završava na Sveučilištu u Zagrebu a specijalistički ispit iz pedijatrije polaže u Pedijatrijskoj klinici KBC-a Rebro Zagreb.

Cijeli svoj radni i životni vijek posvetila je liječenju djece. Radila je kao pedijatar na Klinici za dječje bolesti KBC-a Banja Luka, zatim početkom rata počinje raditi u Otočcu, najprije u školskoj, zatim u ordinaciji za predškolsku djecu i stacionaru te sudjeluje u dežurstvima Ratne bolnice. U Domu zdravlja Ogulin radi od 1. siječnja 1999. godine, kao nositeljica jednog od dva tima zdravstvene zaštite predškolske djece a također je u dva mandata i zamjenica ravnateljice.

Iako je ispunila zakonske uvjete za mirovinu, zbog nedostatka kadra, ali i ljubavi i brige prema djeci nastavlja raditi, i to ne samo u svojoj ordinaciji. Već godinama je angažirana na pedijatrijskorn odjelu Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin, dežura i za Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije u Ambulanti Josipdol, te osam godina volonterski radi kao vanjski suradnik na Radio Ogulinu u emisiji ,,Radio ordinacija”.

Zaista, naša Doktorica Žgela vjerodostojni je pokazatelj nesebične ljubavi prema djeci i odraslima, što čini njen veliki doprinos unaprjeđenju zdravlja populacije, ne samo Ogulina već i šire.