Aktualno Magazin Zabava

Kakve nas vremenske prilike očekuju s novim tjednom?

U petak je maksimalna temperatura zraka na postaji Ogulin-Žegar dosegnula 29,1°C i to je najviša vrijednost u rujnu ove godine. Jučer je stiglo osvježenje uz kišu i pojačan sjeverac, a današnje jutro bilo je svježe uz minimalac od 9,3°C.
Danas do kraja dana tlak zraka će naglo padati, a jačat će jugozapadni i zapadni vjetar koji će u noći na ponedjeljak biti jak do olujan. Tijekom noći vidi se jače naoblačenje i kiša koja će jača i obilnija biti prema jutarnjim satima ponedjeljka kada će vjetar okrenuti na sjeverac podjednake jačine kao i noćni jugozapadnjak. Temperatura zraka kretat će se oko 20°C, a sutra ujutro očekuje se njezin pad na vrijednosti oko 11°C. Zatim se sutra poslijepodne predviđa prestanak oborina uz razvedravanje koje će biti popračeno umjerenim do jakim sjeveroistočnim vjetrom.
Stabilno i sunčano vrijeme vidi se u utorak i srijedu. Jutra hladna s minimalnom temperaturom zraka oko 4°C, a danju će uz umjeren sjeveroistočnjak biti između 10°C i 14°C.
Zanimljivo je da ovako jakog jugozapadnjaka kakav se očekuje tijekom noći na ponedjeljak na području Ogulina nije bilo od početka travnja 2018. godine. Obično puše i tijekom ljetnih mjeseci te tako dodatno pojačava osjećaj topline i čini dane i noći nepodnošljivima. Tijekom ovog ljeta nije ga bilo kao ni pretjerane vrućine, a noći su bile ugodne. Ipak je prema podacima DHMZ-a klimatološko ljeto bilo toplije od prosjeka (ekstremno toplo) i prosječno kišovito na ogulinskom području, ali skoro i u cijeloj Hrvatskoj. (AMP Ogulin, Žegar)