Aktualno OG sada Ogulin

Održana komemoracija u Drežnici

U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Ogulin  održana je  komemoracija za žrtve Narodno oslobodilačke borbe Drežnice u drugom svjetskom ratu. Polaganje vijenaca i parastos žrtvama su održani kod spomenika NOB-u u centru Drežnice i na Spomen Kosturnici iznad sela Tomići.
Predsjednik antifašista iz Ogulina Marko Turkalj pozdravio je goste, a Filip Maravić je upoznao prisutne sa zločinima i žrtvama Drežničkog kraja koja je podnesena za slobodu.
Komemoraciji su prisustvovali antifašisti iz Istre, Opatije, Rijeke, Karlovačke županije i grada Ogulina kao i predsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske Franjo Habulin.
Na komemoraciji su prisustvovali gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović sa zamjenicima Ivanom Salopek Šumonja i Nevenom Ivoševićem, načelnik općine Plaški Pero Damjanović, predsjednik mjesnog odbora Drežnica Đorđe Tomić, te mnogi drugi uzvanici i gosti. Uime Gradskog vijeća Ogulina nije bilo prisutnih vijećnika. Delegaciju SDSS-a predvodio je potpredsjednik županijske organizacije  Neven Ivošević.
Po završetku komemoracije i odavanja počasti upriličeno je prigodno druženje uz gulaš koji su skuhali vrijedni lovci Lovačkog društva “Kuna” iz Drežnice.