Aktualno Sport

Vikend rezultati – nogomet

1.ŽUPANIJSKA LIGA – 6.kolo
OGULIN – DOBRA 3:1
U nedjelju je odigrano 6.kolo 1.ŽNL, a na Gradskom stadionu odigran je ogulinski derbi između Ogulina i Dobre. U uglavnom izjednačenom 1.poluvremenu bilo je nekoliko prilika za obje momčadi, a jedini gol pao je iz lijepe akcije Ogulina koju je preciznim udarcem glavom završio Josip Barko u 16.minuti. U nastavku je Dobra krenula nešto žustrije, što je urodilo izjednačenjem: na nabačenu loptu sa strane vratar Ogulina mlako je reagirao, pa ga je nadvisio Dejan Verić i glavom izjednačio na 1:1 u 63.minuti. No već u idućem napadu Veselić je prekrasnim šutom sa 18 metara opet doveo Ogulin u vodstvo. Nakon toga Igor Salopek dobio je drugi žuti karton, pa je Dobra imala igrača više, ali to nije iskoristila. No zato je Marko Poljak u 77.minuti odlično izveo slobodni udarac i postavio konačni rezultat, 3:1 za Ogulin.
U ostalim utakmicama, u derbiju 6. kola Prve županijske nogometne lige Zrinski Ozalj i Duga Resa 1929 su podijelili bodove igrajući 0:0, na 2. poziciju vratila se Croatia ’78, koja je u Ilovačkoj šumi sa 4:1 nadigrala Ilovac, a pratiteljima Ogulina pridružio se i Slunj, koji je puno teže od očekivanog slavio u Draganiću. Domaći su na odmor otišli s vodstvom 2:0, no Slunjani su u nastavku opravdali status favorita i preokrenuli na konačnih 4:2. Uspješan gost bio je i do ovog kola posljednjeplasirani Vojnić ’95, koji je odnio sva tri boda s Turnja 2:1 pobjedom nad domaćom Koranom i upisao svoje prvo ovosezonsko slavlje.
Nakon 5.kola nogometaši Ogulina vode na tablici sa 16 bodova, drugo mjesto dijele Croatia 78, Slunj i Duga Resa sa po 10 bodova, a Dobra je s utakmicom manje na 6.mjestu sa 7 bodova. Na listi strijelaca vode Ogulinci, Patrik Poljak uvjerljivo je prvi sa čak 16 golova iz 6 utakmica, a Dejan Verić iz Dobre je drugi sa 7 golova iz 5 utakmica.
U srijedu će se odigrati zaostala utakmica 4.kola u Slunju između Slunja i Dobre, a u nedjelju u 7.kolu sljedeće nedjelje Ogulin gostuje u Žakanju kod Croatie 78, dok će Dobra ugostiti Koranu iz Karlovca.

2.ŽUPANIJSKA LIGA – 5.kolo
OŠTARIJE – MLADOST (R) 3:1
KRNJAK BARILOVIĆ – MLADOST (z) 5:4
U 5. Kolu 2.ŽNL Mladost iz Zagorja gostovala je u Krnjaku gdje je u godijadi izgubila od domaćeg Krnjak Barilovića sa 5:4. Oštarije su na svom igralištu pobijedile Mladost iz Rečice sa 3:1, golove su postigli Ivan Šimić, Alen Gračanin i Ivan Matovina. U ostalim utakmicama vodeći Vatrogasac je u derbiju 5. kola Druge županijske lige s 1:0 odnio sva tri boda iz Zvečaja i zadržao čelo ljestvice. Frankopan je u Brežanima s 3:1 pobijedio Vrlovku, Kupa je u Donjem Mekušju sa 6:2 slavila nad Šišljavićem, u Cetingradu su istoimeni domaćin i novigradska Dobra odigrali neodlučeno 1:1, a do prve ovosezonske pobjede stigao je VOŠK, koji je na svom travnjaku s visokih 5:1 nadigrao Petrovu Goru i pobjegao sa začelja ljestvice.
Na tablici vode sa po 13 bodova Vatrogasac i Oštarije, a Mladost iz Zagorja je s 1 bodom pala na samo začelje.
6.kolo igra se u nedjelju od 16,30 sati, u Zagorju će igrati Mladost i VOŠK iz Belavića, a Oštarci gostuju u Gornjem Mekušju u derbiju kola kod Vatrogasca. (D.P.)