Aktualno Županija

Na Sajmu udruga predstavilo ih se više od 70: Grad koštaju 11 milijuna kuna, ali njihov doprinos je materijalno nemjerljiv

Više od 70 udruga predstavilo se danas na 10. sajmu udruga koji je Grad na Šetalištu dr. Franje Tuđmana organizirao u suradnji s udrugom Carpe diem. Svoje aktivnosti, radove i proizvode predstavile su udruge raznih djelatnosti, od onih koji rade s najmlađima do onih koji prate rad umirovljenika, potom sportske, plesne i braniteljske udruge te mnoge druge.
-Grad Karlovac ima bogatu tradiciju što se tiče udruga, ne samo brojčano, ovdje možemo vidjeti kolika je to raznolikost sadržaja čime se one bave, od sporta, zabave, humanitarnih
aktivnosti, ronjenja i svega ostalog. Slobodno vrijeme je izazovno organizirati s obzirom na brojne obaveze, ali ove udruge pružaju kvalitetan prostor svima da organiziraju svoje slobodno vrijeme, da se pritom odmore, ali i da čine nešto korisno – komentirao je gradonačelnik Damir Mandić, dodajući da Grad za civilni sektor izdvaja poprilična sredstva, godišnje ona iznose i do 11 milijuna kuna.
Istaknuo je da je važno da se uduge unutar sebe što više zbliže i udruže oko aktivnosti koje su im zajedničke, jer na takav način materijalno i financijski, ali i kreativno mogu postići bolje rezultate.
Na novinarsko pitanje kako se mjere rezultati uloženih 11 milijuna kuna Mandić je kazao kako na tako nešto još nitko nije našao odgovor.

– Osim zadovoljstva svih članova udruga i građana što sudjeluju u tim aktivnostima, to je neupitna društvena vrijednost. Ključno je, a za to većini udruga odajem priznanje, je da se uključuju u sve aktivnosti koje Grad organizira, od Dana grada koji je nama zadnjih godina dosta bitan do humanitarnih akcija koje na neki način oslikavaju dušu i raspoloženje građana – rekao je gradonačelnik Mandić.
Vlast, odnosno politika kroz udruge, kaže Mandić, pronalazi veliki broj stručnjaka s kojima surađuju na brojnim gradskim programima, pa je interes obostran. (kaportal.hr)