Aktualno OG sada Ogulin

Predstavljen projekt “Zaželi”

Zahvaljujući projektu Zaželi, posao je pronašlo 10 teže zapošljivih žena, koje će u naredne dvije godine, u punom radnom vremenu, skrbiti o 45 starijih, bolesnih i nemoćnih osoba s područja grada Ogulina, te općina Saborsko i Tounj.
Projekt je prezentirala ravnateljica ogulinskog Gradskog društva Crvenog križa Valentina Bartolović. Pojasnila je nazočnima kako će se kroz projekt krajnjim korisnicima osigurati pomoć u dostavi namirnica i lijekova, pripremi hrane, brizi o higijeni, te u održavanju čistoće stambenih prostora. Nastojat će ih se, isto tako, integrirati u uobičajene životne tokove, a da bi uspješno mogle obavljati ove zadaće zaposlenice će tijekom projekta proći nužnu edukaciju. Nositelji projekta su Hrvatski crveni križ, te ogulinsko gradsko društvo Crvenog križa. Partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Karlovac, Centar za socijalnu skrb Ogulin, te općine Saborsko i Tounj. Projekt je sufinancirala Europska unija.
Projekt je započeo tijekom kolovoza i trajat će sve do kraja studenog 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta veća je od 2,5 milijuna kuna.
Prezentaciju projekta sa zanimanjem su pratili zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te predstavnici općina Saborsko i Tounj, Zavoda za zapošljavanje i  ogulinskog Centra za socijalnu skrb.