Aktualno Županija

Karlovački vrtići radit će i poslije podne stigne li novac iz Ministarstva – Grad projekt prijavio, čeka rezultate natječaja

Hoće li i, barem neki, karlovački vrtići biti otvoreni poslije podne, raditi duže i tako biti prilagođeni i radnom vremenu roditelja, trebalo bi se znati uskoro, vjerojatno u idućih mjesec dana.

Grad je, naime, još u svibnju prijavio taj projekt na natječaj Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, čijim bi novcem trebao biti realiziran, i čeka ocjenu, odnosno, je li odobren ili ne.

– Grad Karlovac još uvijek nije zaprimio konačan odgovor, osim da je projekt administrativno zadovoljio kriterije. Prijavljen je projekt pod nazivom”Unaprjeđenje kvalitete predškolskog odgoja i obrazovanja u Karlovcu” kojim je predviđeno produljenje radnog vremena vrtića uvođenjem smjenskog i poslijepodnevnog rada, uvođenje novih programa, zapošljavanje odgojitelja, stručnih suradnika i tehničkog osoblja, te nabavka suvremene didaktičke i druge opreme, odgovorili su nam iz Grada.

Partneri u projektu su oba gradska vrtića, Karlovac i Četiri rijeke, a prođe li, provodit će se 24 mjeseca nakon što Grad potpiše ugovor s Ministarstvom koje ga financira u 100-postotnom iznosu. (kaportal.hr)