Aktualno Županija

Novi poslovi za HDZ-ovce? Sad je službeno, a nažalost vjerojatno i samo formalno: Raspisani natječaji za direktore Vodovoda i Mladosti

Od danas je i službeno, a vjerojatno i samo formalno: dvije gradske tvrtke, Vodovod i kanalizacija, te Mladost objavile su javne natječaje za izbor i imenovanje direktora.

Uvjeti su identični: budući direktor mora imati najmanje višu stručnu spremu iz područja prirodnih, tehničkih, društvenih i interdisciplinarnih područja znanosti, bar pet godina radnog iskustva, organizacijske sposobnosti rukovođenja i najbolji prijedlog programa za mandatno razdoblje, te dostaviti životopis, uvjerenja, potvrde itd.

Jedino je natječaj u Mladosti otvoren kraće: kandidati za direktorsko mjesto prijave moraju dostaviti do 12. listopada u podne, a u Vodovodu i kanalizaciji do 16. listopada u 8 sati.

Sportska dvorana – sjedište Mladosti d.o.o.
U natječajima ne piše, ali valjda onima koji ispunjavaju uvjete i podnesu pravovaljane prijave slijedi nekakvo testiranja i razgovori sa članovima Nadzorih odbora. Nadzorni odbori će nakon toga donijeti odluku o izboru i imenovanju. Formalnu, barem. I to na mandat od četiri godine, no da to ne mora biti tako, dokazuju obje tvrtke – i na prošlogodišnjim natječajima izabrali su direktore na četiri godine, a razriješili ih prije dva dana. (KAportal.hr)