Aktualno Županija

Za Dan neovisnosti Karlovčani imaju bogat program – u Zvijezdi predstavljanje gradskih službi, zabava i besplatan grah za sve

Hrvatska danas slavi Dan neovisnosti a Karlovčani će ga proslaviti uz poseban program u srcu karlovačke povijesne Zvijezde pod nazivom “U službi grada i domovine”.

Kako je najavio gradonačelnik Damir Mandić, sve gradske tvrtke i ustanove, te gradska uprava imat će svoju prezentaciju na Starom placu i Strossmayerovom trgu, a uz druženje s građanima otvoreni su i za prijedloge, mišljenja, kritike i sve ostalo što iz zanima. ,

Program će trajati od 10 do 16 sati i iznimno je sadržajan. Ispred Gradske uprave tvrtke će predstaviti opremu koju su nabavile i aktivnosti koje su pokrenule, te građanima dijeliti zastave, dok će na Trgu bana Jelačića biti štandovi Grada, ustanova, škola, HGSS-a, Hitne medicinske pomoći, Crvenog križa, Zavoda za javno zdravstvo, HAK-a, PU karlovačke, kao i 27 OPG-a. Sve koji dođu očekuje i besplatan ručak – grah, te zabavni program u kojemu će sudjelovati djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola, KUD-ovi, Mažoretkinje, Puhački orkestar i Riversi.

Istovremeno će se u Muzeju moći razgledati izložba, a bit će i različite radionice, dok će u Nacionalnom svetištu sv. Josipa, osim svete mise, biti predstava Kata i Nino na putu do škole, te blagoslov motorista. U 11.30 sati kreće utrka nekadašnjom crtom bojišnice.

Drugi dio obilježavanja Dana neovisnosti odvijat će se na Korani, od Pontonskog do Drvenog mosta i pokazat će spremnost žurnih službi u terenskoj vježbi koja će se održavati od 10 do 12 sati. (KAportal)