Aktualno OG sada Ogulin

I danas veliki odaziv-skupljeno 50 vreća čepova

Pored svojih redovitih aktivnosti ljubitelji cvijeća i prirode, članovi Udruge „Perunika“ Ogulin, uključili su se na poziv Udruge oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca, u humanitarnu akciju prikupljanja plastičnih čepova. Skupljanjem i prodajom plastičnih čepova pomažu djeci i njihovim roditeljima u liječenju od ovih teških bolesti na području Hrvatske. Udruga ljubitelja cvijeća i prirode „Perunika“ Ogulin  pokrenula je ovu  humanitarnu akciju na području grada Ogulina . Na ovaj način doprinose čišćem okolišu, ali i očuvanju zdravlja.

Udruga „Perunika“ Ogulin još je  2017.g. organizirala  akciju prikupljanja plastičnih čepova na trgu kod Golubice i prikupila 50 kg plastičnih čepova. Sve prikupljene čepove odvezli su u Čakovec .

Kako je postojala velika zainteresiranost građana da se priključe, akciju su  produžili na cijelu 2017. godinu. Prikupili su čak 305 kg plastičnih čepova .

Sa humanitarnom akcijom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“ nastavili su i dalje, pa su i danas na gradskoj tržnici na štandu rado primali čepove naših sugrađana i prikupili 50-ak vreća. Krajem mjeseca odvest će ih u Čakovec, a sve do tada možete i dalje prikupljhati čepove i pomagati oboljelima.