Aktualno Kolumne Krule Kruloteka S vama kroz svaki dan

Krule – Zaživi li to kod nas, HŽ će nas za džaba vozit državom

Eno u EU svi čekaju oćel zaživit neka odredba o željezničkom prometu… a odredba veli, ako vlak kasni 60 do 90 minuta putnici mogu tražiti povrat od 50 % iznosa karte. Za kašnjenje od 90 do 120 minuta – 75 % karte, a za kašnjenje dulje od dva sata – cijeli iznos.

Zaživi li to kod nas, HŽ će nas za džaba vozit državom.
U Francuskoj vlakovi idu kilometara na sat a kod nas metara na dan.
Jedino kod nas, od Vinkovaca do Zagreba, iz vlaka moš udarit panoramsku sliku na mobitelu. Istina, kad sliku razviješ, na njoj 4 godišnja doba… ne znaš jel slika il pizza.
U Japanu na ekranu ispisuju brzinu vlaka, 506 km/h… kod nas kad na ekranu ispišu brzinu vlaka, misliš da prikazuju konačni rezultat utakmice između Rudeša i Dinama – 4:3 (43km/h).
U Njemačkoj kad se posereš na wc-u u vlaku, pa potegneš onu klapnu kojom govno sa vodom pustiš na slobodu… na pruzi ostane trag, crta od 300 metara. Kod nas? Kod nas kad se posereš i potegneš klapnu, govno padne na prugu ka da se krava posrala… nema nikve crte… traga… odma se zaljepi… još ošteti pružni prag.
Kad bi HŽ bio aviokompanija, najduži let bi bio Zagreb – Duga Resa i trajao bi 18 sati.
Jedino kod nas kupiš kartu za vlak a sjedaš u autobus… vele “Zbog remonta”. Kod nas remont jači od Steve Segala, ovaj snimio 2 iljade filmova, kod nas remonta 3 iljade.
Kod nas kad kondukter ulovi nekog tko se šverca, uruči mu “Orden strpljivosti sa lentom za debele živce”.
Kreneš iz Splita u Zagreb na aerodrom, istekne ti viza za Amerku a bogami i karta.

Majku ti jebem, Austro-Ugarska je prije 140 godina (ALOOOO 140 godina!), izgradila 176 km pruge Karlovac – Rijeka za 3ipo godine (guglo, živa istina) a naši 100 metara remontiraju 2 godine i još nisu gotovi… vele “Još 4 pa gotovo!”

Čeh u japankama ode na Biokovo… ako zapne zna da će ga GSS spasiti.
Ni jedan Čeh ne putuje HŽ-om… zna Čeh da mu nema spasa.