Aktualno OG sada Ogulin

Obilježen Dan Gimnazije i strukovne škole B. Frankopana

Prigodnom svečanošću obilježen je 99. rođendan ogulinske Gimnazije i strukovne škole Berardina Frankopana. Nakon uvodnog govora ravnateljice Sanje Dubić, nazočne je pozdravio gradonačelnik Dalibor Domitrović uputivši domaćinima prigodnu čestitku, uz poruku učenicima da se po završetku studija vrate u naš grad. Uslijedile su čestitke uzvanika, a svojim dolaskom proslavu su uveličali i zamjenici gradonačelnika Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, ravnatelji i direktori gradskih tvrtki i ustavnova, te odgojno obrazovnih ustanova. Među uzvanicima našli su se i umirovljeni djelatnici škole, ali i načelnik PP Ogulin Goran Vukelja, te ogulinski župnik Josip Štefančić.

Uslijedio je prigodni glazbeno scenski program kojeg su marlijvo proteklih tjedana pripremali učenici i djelatnici škole pod vodstvom nastavnice Martine Zorić.
Ono što karakterizira priredbe ove škole jest činjenica da su one tematske, a ove godine tema je ljubav.
Bila je ovo prigoda i za osvrt na sve aktivnosti provedene tijekom protekle školske godine, s osvrtom na čitav niz realiziranih projekata. Nagrađeno je 50 učenika koji su tijekom prošle školske godine osvojili jedno od prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima iz općeobrazovnih i strukovnih predmeta. Nagrađeno je i nekoliko učenika koji su postigli iznimne vanškolske rezultate u području sporta, glazbe i likovne umjetnosti.

Prigodno su nagrađeni i profesori i djelatnici koji su vrijednim radom u školi tijekom
proteklih godina doprinijeli uspjehu učenika i škole. Nagrade su tako primili nastvanici Sunčica Sabljak, Marija Trdić Ćuk, Ana-Marija Mihalić, Dražen Rebernišak, Dario Škrtić, Radovan Saks i Mijo Butković.

Velikim pljeskom i prigodnim priznanjem djelatnici i učenici škole oprostili su se i od prof. Mirjane Poljak koja odlazi u zasluženu mirovinu.
Proslava je okončana prigodnim domjenkom za uzvanike.