Aktualno OG sada Ogulin

Ranko Ostojić: U Plaškom ne postoji suživot, već samo život i na tome vam čestitam!

U nazočnosti brojnih gostiju obilježen je Dan Općine Plaški. Program proslave započeo je polaganjem vijenaca kod spomenika Vladimiru Nazoru i dr. Franji Tuđmanu, kao i žrtvama fašizma. Služeno je liturgijsko slavlje u Hramu Vavedenja presvete Bogorodice, a potom i sveta misa u župi Sv. Ane.
U Domu kulture održana je svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Plaški, kojom je predsjedavao Ivan Klečina. Svojim dolaskom proslavu Dana općine uveličali su, među ostalima, saborski zastupnici SDP-a Damir Mateljan i Ranko Ostojić, zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan – Dolinar, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, njegovi zamjenici Ivana Salopek Šumonja i Daniel Vukelja, te načelnici općina Saborsko i Tounj Marko Bićanić i Ivica Sopek, predstavnici drugih gradova i općina iz raznih krajeva Hrvatske, te  političkih stranaka.

U svom obraćanju načelnik Općine Plaški Pero Damjanović poručio je kako je ponosan na postignutu razinu i kvalitetu međuljudskih odnosa mještana Plaškog, bez obzira na njihovu  nacionalnu, vjersku i političku pripadnost, što u drugim sredinama često predstavlja kamen spoticanja. Upravo na ovu činjenicu, u svom obraćanju, osvrnuo se saborski zastupnik Ranko Ostojić uputivši čestitku načelniku općine i svim mještanima na tom postignuću.

Pri tom je rekao:”U Plaškom suživot ne postoji, već život i na tome vam čestitam!  Mještani su najveće blago Plaškog i neka tako i ostane”.

Načelnik Damjanović izrazio je želju za otvaranjem još većeg broja radnih mjesta na području općine, pa će i dalje ulagati velike napore u razvoj gospodarstva i turizma. Pohvalio je suradnju sa koalicijskim partnerima, a posebno ga raduje što su uspjeli vratiti dug za vodu ogulinskom Vodovodu i što raste broj noćenja i turista. Zadovoljan je suradnjom sa Karlovačkom županijom, što je potvrdila i zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar, a gradonačelnik Ogulina Dalibor Domitrović u svom se obraćanju posebno dotaknuo kina i čestitao načelniku Damjanoviću što ga oni ipak imaju, u šali poručivši kako od toga ima kompleks.
“Nadam se da ćemo ga i mi konačno dobiti nakon 12 godina”-rekao je Domitrović i pohvalio suradnju grada i općine Plaški, kao i vodstvo općine koje brine za svakog stanovnika.

Nakon svečane sjednice, za sve uzvanike i goste, priređen je prigodni domjenak u prostoru Knjižnice i čitaonice, a zanimljivo je bilo pogledati, za vrijeme trajanja svečane sjednice, fotografije Plaškog. Dio njih iz aviona je snimio zamjenik načelnika Ivan Šego.