Aktualno OG sada Ogulin

Vrijeme za vikend – Pretežno sunčano i iznadprosječno toplo

Pred nama je vikend koji će krasiti uglavnom ugodno i lijepo vrijeme.  Bit će pretežno sunčano i iznadprosječno toplo. Ujutro ponegdje magla ili sumaglica, posebice u unutrašnjosti.

Tijekom vikenda u unutrašnjosti stabilno – pretežno sunčano sa slabim vjetrom te danju iznadprosječno toplo, osim samo mjestimice, gdje će se jutarnja magla dugo zadržati, osobito uz doline rijeka i u gorskim kotlinama. U subotu sunčano i toplo, a u unutrašnjosti u prvom dijelu dana magla i niski oblaci, osobito u kotlinama i dolinama rijeka. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u Slavoniji i Baranji i umjeren istočni i jugoistočni. Na Jadranu će puhati slaba do umjerena bura, podno Velebita i jaka, prema otvorenom moru sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom od 5 do 10, na Jadranu između 14 i 18, a najviša dnevna od 18 do 23 na kopnu te od 22 do 26 °C na obali i otocima. Slično vrijeme bit će i u nedjelju.

I na Jadranu sunčano i danju ugodno toplo s dnevnom temperaturom zraka uglavnom od 23 do 26 °C. U noći i ujutro puhat će slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak, a u nedjelju i ponedjeljak jugo i jugozapadnjak.

I za vikend nas, dakle, očekuje prava uživancija u neuobičajenim vremenskim prilikama za ovo doba godine, a prema trenutnim prognozama vrijeme se neće mijenjati ni početkom idućeg tjedna.