Aktualno OG sada Ogulin

HEP Elektra, kao opskrbljivač najvećeg broja kupaca električne energije u Hrvatskoj, šalje račune u roku od najduže pet radnih dana od dana zaprimanja očitanja

Prije nekoliko dana OGportal pisao je o problemima potrošača električne energije, koji su nam se požalili da računi kasne i da očitanja potrošnje nisu u skladu sa stvarnim stanjem brojila. Uputili smo pitanje u HEP i zatražili odgovor i objašnjenje primjedbi naših čitatelja. Dobili odgovor koji nam baš nije pružio neka objašnjenja, a u kojem stoji:

Potpunim izdvajanjem opskrbne djelatnosti iz HEP-Operatora distribucijskog sustava d.o.o. (HEP ODS), u potpunosti su razdvojene i pojedine nadležnosti u procesu od očitanja do izdavanja računa.

Očitanje, utvrđivanje potrošene električne energije, ispravan rad mjernih uređaja te prognoza potrošnje za buduće razdoblje (akontacijske rate) ostala je u nadležnosti HEP ODS-a, dok je izdavanje i slanje računa te akontacijskih rata kao i naplata istih, sada u nadležnosti HEP Elektre i ostalih opskrbljivača električnom energijom.

HEP Elektra, kao opskrbljivač najvećeg broja kupaca električne energije u Hrvatskoj, uobičajeno šalje račune u roku od najduže pet radnih dana od dana zaprimanja očitanja, dok bi u daljnjem roku od pet radnih dana računi dostavom Hrvatske pošte trebali stići do kupaca.

Ukoliko neki kupac ne dobije račun, svoju reklamaciju može poslati na e-mail adresu [email protected] radi provjere i/ili ponovne dostave računa.

Osim što kupci mogu reklamacije na očitanje uputiti svom opskrbljivaču (koji će potom proslijediti reklamaciju HEP ODS-u), reklamaciju na očitanje je moguće proslijediti izravno i na nadležno distribucijsko područje HEP ODS-a (http://www.hep.hr/ods/pristup-mrezi/distribucijska-podrucja-25/25).”