Aktualno Županija

U HDZ-u nema iznenađenja, javni natječaji predstava za javnost – Ivan Uđbinac iz Ureda župana dolazi na mjesto direktora Mladosti

Ivan Uđbinac bit će direktor Mladosti iduće četiri godine.

Odlučio je tako danas Nadzorni odbor ove gradske tvrtke, utvrdivši nakon obavljenih razgovora sa svim kandidatima da je od trojice prijavljenih najbolji upravo on.

– Imali smo intervju sa svima koji se javili na natječaj, 20-ak minuta sa svakim od njih, o programu, životopisu… Svi članovi Nadzornog odobra sdjelovali su u tome, bila je i tajnica NO koja je potvrdila da su sve prijave pravovaljane i da dokumentacija udovoljava uvjetima. Prijavili su se Nikola Badovinac, Dragutin Lesić i Ivan Uđbinac. Danas je stigla još jedna prijava, poslana poštom u petak, ali kako nije došla u zadanom roku, nismo je ni otvarali ni razmatrali, kazao nam je predsjednik NO Dragutin Belavić.

Nakon obavljenih razgovora, peteročlani Nadzorni odbor tvrtke odlučio je da za novog direktora Mladosti izabere i imenuje Ivana Uđbinca, koji će mandat započeti 1. studenog.

Uđbinac je stručni specijalist poduzetništva, a na direktorsko mjesto doći će s onog pročelnika Ureda župana. Baš kao i u Županiji, i u Gradu je bio pročelnik Ureda gradonačelnika, dok je Damir Jelić vodio Karlovac pa će ovim imenovanjem, sada karlovački župan Jelić, ostati, bar formalno, bez svog najbližeg suradnika.

Uđbinac je – baš kao i Lesić, bivši županijski vijećnik i općinski načelnik – dugogodišnji član HDZ-a, u kojem je obavljao niz funkcija, a sada je potpredsjednik županijske organizacije ove stranke i predsjednik Kluba utemeljitelja HDZ-a.

Da će upravo on biti novi direktor Mladosti, u Karlovcu se znalo i prije raspisivanja natječaja, odmah kad se doznalo da je i ova gradska tvrtka, četvrta u 10-ak dana, ostala bez direktora. Za razliku od ostale tri, zbog ostavke direktora Jarnjevića koji na ovoj funkciji nije bio niti godinu dana. (kaportal.hr)