Aktualno OG sada Ogulin

U OTŠ-u obilježen Europski tjedan programiranja

Od 6. do 21. listopada obilježava se Europski tjedan programiranja. Živimo u svijetu koji je pod utjecajem velikog napretka u tehnologiji. Promijenio se naš način razmišljanja, komunikacije i potreba.
Kako bismo se nosili s tim velikim promjenama, moramo razumjeti kako tehnologija funkcionira, ali i razviti vještine i sposobnosti digitalne pismenosti.
Europski tjedan programiranja je prilika da se uključimo u globalni pokret učenja djece i mladih kako stvari funkcioniraju u kodu, istražujemo ideje i zajedno razvijamo projekte na zanimljiv način jer ulaganje u njihovo znanje danas znači ulaganje u budućnost.
Ove godine Obrtnička i tehnička škola Ogulin uključila se u obilježavanje Europskog tjedna programiranja s dvije radionice.

U Radionici HTML-a sudjelovali su učenici II.b i IV.b razrednog odjela. Upoznali su se s izradom web stranica s osnovnim tagovima HTML-a. Radionicu je vodila profesorica Davorka Božičević.
Na drugoj radionici pod nazivom „Izradi 3D model i isprintaj ga“ sudjelovali su učenici I.b i IV.a razreda. Učenici su u dvije vježbe izradili privjesak za ključeve i 3D model kuće.
Zahvaljujući partnerskom odnosu s ogulinskom Udrugom pedagoga tehničke kulture učenici škole mogli su i vidjeti 3D printer te se upoznati s njegovim radom. Nabava 3D printera rezultat je projekta kojeg su provele udruga i škola. Ovu radionicu vodio je profesor Bojan Grba. (info/foto otsog.hr)