Aktualno Županija

Formalizirano ono što odavno zna se! HDZ-ov “serijski direktor” gradskih tvrtki Nikola Rogoz novi je direktor Vodovoda i kanalizacije

Nikola Rogoz novi je direktor Vodovoda i kanalizacije, ali to i nije neka novost jer se ova odluka praktički znala i prije nego što je raspisan javni natječaj. Formalna procedura pokazala je još jednom da je besmislena u gradu u kojem je transparentost samo priča za malu djecu i ponekog naivca.

Da Rogoz, dosadašnji direktor Inkasatora preuzima Vodovod formalizirao je to danas jednoglasno Nadzorni odbor ove gradske tvrtke, izabravši ga na mandat od četiri godine. Dužnost će početi obavljati 1. studenog. Zanimljivo, ovo će mu biti treća gradska tvrtka koju vodi jer je, podsjetimo, svojevremeno bio i direktor Čistoće.

– Nakon predstavljanja programa rada za mandatno razdoblje, program rada imenovanog kandidata gospodina Nikole Rogoza, dipl.ing.stroj. je ocijenjen boljim od programa drugog kandidata gospodina Nikole Badovinca, ing.stroj., kao i organizacijske sposobnosti imenovanog kandidata dokazane potvrdama o obavljanju poslova na radnim mjestima koja zahtijevaju rukovodeće i organizacijske sposobnosti, odgovorio nam je na upit predsjednik NO Kruno Kovačević.
Očekivano je tako završio i javni natječaj za izbor četvrtog direktora gradskih tvrtki u posljednjih mjesec dana. Jer, podsjetimo, baš kao što se i prije formalnog okončanja natječaja u Zelenilu, Čistoći i Mladosti znalo da će na direktorska mjesta doći, redom, Tomislav Vukelić, Tomislav Polić i Ivan Uđbinac, tako se i u slučaju Vodova i kanalizacije znalo da će novi direktor biti Nikola Rogoz.

Ne čudi, stoga, što za te javne natječaje – s izuzetkom Čistoće, gdje su bila tri kandidata – i nema interesa. Osim onih za koje se zna da će na ta mjesta biti izabrani, javlja se još samo Nikola Badovinac koji i ne “puca” na ta mjesta, nego pokušava ukazati na besmislenost ovakvih natječaja. (kaportal.hr)