Aktualno OG sada Ogulin

Učenici preuzeli tablete

Prva osnovna škola jedna je od 72 škole u Hrvatskoj, te jedna od dvije škole u našoj županiji, u kojoj se od jeseni eksperimentalno provodi kurikularna reforma.
Školama je najavljeno da će u eksperimentalnom programu raditi po novim kurikulumima, novim nastavnim materijalima, digitalnim obrazovnim sadržajima i u opremljenim kabinetima, uz edukacije i savjetovanja za učitelje i roditelje koje počinju ovih dana. Međutim, tableti koji su u školskim klupama trebali biti 1. dan nastave, u neke škole došli su tek pred 2 tjedna.
Jedna od takvih škola je i Prva osnovna škola Ogulin što  je potvrdio i ravnatelj Zvonko Ranogajec, koji je između ostaloga, naglasio da bez obzira na kašnjenje tableta, učenici i učitelji koji su u eksperimentalnom provođenju kurikularne reforme, od početka školske godine rade po tom programu.
Tableti će učenicima služiti za lakše usvajanje gradiva, a svaki će učenik mjesečno na raspolaganju imati 2GB internet prometa.
Svakako treba napomenuti da učenici s tabletima trebaju rukovati savjesno i odgovorno, jer će svoj tablet, na kraju školske godine, vratiti školi.