Aktualno OG sada Ogulin

Županija sufinancira katastarsku izmjeru

Nakon što je Grad Ogulin u rujnu s Državnom geodetskom upravom potpisao sporazum o sufinanciranju katastarske izmjere k.o. Sveti Petar, jučer je i s Karlovačkom županijom potpisan ugovor o sufinanciranju katastarske izmjere k.o. Ogulin.

Naime, Karlovačka županija je u srpnju objavila Javni poziv gradovima i općinama s područja županije da prijave svoje projekte na natječaj za dodjelu sredstava iz županijskog Razvojnog fonda. Ogulin je na natječaj prijavio projekt katastarske izmjere. Nakon što je županijsko Povjerenstvo za provedbu Javnog poziva izvršilo administrativnu provjeru prijave i dalo svoju preporuku, Ogulinu je dodijeljeno 270 tisuća kuna za spomenuti projekt katastarske izmjere.

Svrha izmjere je riješiti vlasničke odnose nad nekretninama na ogulinskom području jer je poznato da su brojne projekte na području Ogulina zakočili neriješeni imovinsko-pravni odnosi. Cilj je omogućiti provedbu projekata na ogulinskom području, s naglaskom na poduzetničke i investicijske projekte koji su u funkciji razvoja gospodarstva, ali isto tako riješeni imovinsko-pravni odnosi će omogućiti svim građanima da uz čiste papire lakše upravljaju svojom imovinom.

Na području grada Ogulina ima 13 katastarskih općina. Izmjera za katastarsku općinu Otok Oštarijski napravljena je prije tri godine. Izmjera za katastarsku općinu Ogulin ugovorena je prošle godine i još uvijek je u tijeku, a na proljeće kreće katastarska izmjera Svetog Petra i Puškarića.