Aktualno OG sada Ogulin

Vodstvo Grada svesrdno podržava ogulinsku Akademiju poduzetništva

Grad Ogulin unatoč nepovoljnom položaju te nedostatnoj institucionalnoj podršci još uvijek bilježi rast broja poduzeća i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.
Ogulinski privrednik da dođe do kvalitetne informacije, da sudjeluje u edukaciji, stručnom osposobljavanju ili poslovnom sastanku prisiljen je po vlastitom trošku putovati u Zagreb, Rijeku i ostale velike gradove koje su središte poslovnih događaja u Hrvatskoj.

Iz navedenih razloga osmišljen je projekt pod nazivom “Akademija Poduzetništva Ogulin”, koji za cilj ima razviti i povećati ponudu usluga stručne i savjetodavne podrške, te usluge informiranja za privrednike s područja Grada Ogulina, i na taj način omogućiti pristup edukacijama, savjetovanju i informacijama iz sjedišta svojih tvrtki.
Projekt provodi poduzeće PL EUROPA d.o.o., koja je vlasnik poduzetničkog inkubatora INFORIN, u Poljskoj. Partner projekta je Grad Ogulin, koji je odmah prepoznao važnost istog za razvoj poduzetništva.

Jučer su gradonačelnik Dalibor Domitrović i njegov zamjenik Daniel Vukelja upriličili prijam za predstavnike ovih tvrtki i partnera projekta . Tijekom sastanka vodio se razgovor o provedbi ovog važnog projekta za naš grad i njegove poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike, a govora je bilo i o razradi daljnjih aktivnosti.
Nakon sastanka, u prostorijama ogulinskog “Ćoška” upriličena je tiskovna konferencija na kojoj je predstavljen prvi projekt ove vrste u našem gradu. U kraćem videu kojeg je snimila naša ekipa pogledajte i poslušajte izjavu koju je ovom prigodom dao gradonačelnik Dalibor Domitrović:

 

Ovom prigodom medijima su se obratili i predstavnici tvrtki koje su ovaj projekt osmislile,  i provode u Ogulinu,  Marcin Pisarski, Roman Marinović, Janusz Orzelski, Tomislav Dumanovsky te konzultantica Natalija Zielinska:

 

Nadamo se kako će ogulinski obrtnici, poduzetnici i poljoprivrednici iskoristiti usluge i stručne savjete koje ova Akademija nudi.