Aktualno OG sada Ogulin

Nastavak rekonstrukcije Hačko – Bolnička

Započeo je nastavak radova na produžetku ulice P. Preradovića između B. Frankopana i Bolničke ulice (tzv. „Hačko – Bolnička“). Nakon što se tijekom žalbenog roka nitko nije žalio na postupak javne nabave, ugovor je potpisan s tvrtkom “GTM-GAVAN” d.o.o. koja je dala najpovoljniju ponudu.

Sredstva za ovu treću fazu radova osigurana su III. rebalansom proračuna izglasanim na posljednjoj 10. sjednici Gradskog vijeća i to na način da je iznos koji je bio predviđen za rekonstrukciju ulice A. Šenoe prenamijenjen na ovaj projekt. Rekonstrukcija ulice A. Šenoe je odgođena za iduću godinu radi neriješenih imovinsko-pravnih odnosa između grada i države. Predmet je u postupku u Ministarstvu državne imovine, a njegovo okončanje se očekuje početkom iduće godine nakon čega bi se krenulo s postupkom javne nabave i za ove radove.

Treća faza radova rekonstrukcije ulice P. Preradovića odnosi se na dovršetak nasipa prometnice i izvedbu kolničke konstrukcije. Vrijednost radova iznosi 1,9 milijuna kuna, a rok za dovršetak je 120 kalendarskih dana. Stručni nadzor provodi tvrtka “Planum” d.o.o. iz Karlovca.