Hrvatska Hrvatska i svijet

Nova stranačka zapošljavanja na Radio Karlovcu

Hrvatski radio Karlovac zajedno s Karlovačkim tjednikom u Novu je godinu “uplovio” s pojačanim novinarskim i uredničkim kadrom i to iz stranačkih redova HDZ-a.
Bivši predsjednik Mladeži Matija Perković koji je po stranačkom ključu došao na mjesto direktora ove gradske tvrtke prije nešto više od mjesec dana, odmah je najavio nova zapošljavanja, no umjesto iskusnih novinara koji bi možda i mogli pomoći da se gradski medij konačno konsolidira i kvalitetom sadržaja, zaposlio je stranačke podobnike, odnosno podobnice.
Novinari sa stranačkim iskaznicama!?
Radi se, naime, o Vandi Antunović koja je karlovačkoj javnosti poznata kao bivša novinarka Trend Radija, a potom i kao moderatorica više tiskovnih konferencija u gradskom HDZ-u. Inače, članica je Izvršnog odbora HDZ-ovog Temeljnog ogranka Zvijezda.
Nova zaposlenica je i Anamarija Radočaj, članica Mladeži HDZ-a koja je u ime organizacije već istupala u javnosti, a sad ima novu funkciju – zamjenice glavnog urednika Hrvatskog radio Karlovca i Karlovačkog tjednika. Radit će kao desna ruka glavnog urednika Branka Obradovića.
Nedavno otkazi, sad nova radna mjesta
Jedno mjesto za posao u ovoj gradskoj tvrtki otvorilo se odlaskom prekaljenog radijskog novinara Milorada Božića u mirovinu, a odmah potom je trebalo upotpuniti i mjesto zamjenika glavnog urednika. Podsjetimo, prije nekog vremena ova je gradska tvrtka dijelila otkaze i to iskusnim dugogodišnjim novinarima i urednicima, pa čak i djelatnicima u marketingu, a prekobrojne u HRK-u i Tjedniku “zbrinjavale” su gradske tvrtke.
Ima li direktor HRK-a u planu nova zapošljavanja namjeravali smo doznati u odgovoru na naš upit no do sada ga nismo dobili. Uskoro bi javnosti trebao biti prezentiran plan rada u 2017. godini, što su zatražili oporbeni vijećnici u Gradskom vijeću Karlovca. Perković je zasad obećao pozitivno poslovanje, a tvrdi da će se plodovi njegovog rada vidjeti već u roku od godine dana.