Hrvatska Hrvatska i svijet

“Krećemo u sustavno raščišćavanje jedne regulatorne džungle”

Vlada je donijela akcijski plan s brojnim administrativnim olakšicama za poduzetnike što bi im u ovoj godini trebalo donijeti uštedu od 1,5 milijardi kuna. Detaljnije o svemu na konferenciji je izvijestila potpredsjednica Vlade Martina Dalić.
“Krećemo u sustavno raščišćavanje jedne regulatorne džungle”, kazala je potpredsjednica Vlade Martina Dalić obrazlažući akcijski plan koji je donijela Vlada a kojim se poduzetnici rasterećuju brojni administrativnih prepreka što bi im trebalo donijeti uštede od 1,5 milijarde kuna ove godine.
“To su 104 mjere za pojeftinjenje procedure i propisa u području. Naš cilj je učiniti prvi korak prema pojednostavljenju i pojeftinjenju. Ovaj plan nije samo popis dobrih želja, on je usklađen s kolegama iz drugih resora”, kazala je Dalić.
Premijer Andrej Plenković na samom je početku komentirao Prijedlog akcijskog plana za administrativno rasterećenje gospodarstva i smanjenje neporeznih davanja.
“Ovo je napor Vlade u duhu najave ovo će biti godina poduzetništva. Čak 104 mjere će se do kraja ove godine poduzeti, na temelju kojih očekujemo uštedu od 1,5 milijarde kuna za naše poduzetnike”, poručio je premijer.
Izvor: Dnevnik.hr