Hrvatska i svijet Svijet

UAE: Pet diplomata ubijeno u Kandaharu

Pet diplomata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata ubijeno je sinoć s još šest osoba u Kandaharu, potvrdila je u vlada UAE-a.
Među osam osoba ranjenih u eksploziji su veleposlanik UAE-a Juma Mohamad Abdulah Al Kabi te guverner Kandahara.
UAE je proglasio trodnevnu žalost, navodi se u izjavi ministarstva vanjskih poslova. Oni su radili na “humanitarnim projektima, obrazovanju i razvoju” i “ubijeni su u terorističkom napadu”, dodaje MVP.
Glasnogovornik talibana Zabihulah Mudžahid odbacio je svaku upletenost talibana u napad kazavši da je riječ o “unutarnjim svađama neprijatelja i nije povezan s mudžahedinima”.
Eksplozija se dogodila sinoć na sastanku između izaslanstva UAE-a i guverenera Kandahara. Eksplozivi su bili skriveni u sjedištima i detonirali su tijekom večere, rekao je zapovjednik policije i dodao da su neke žrtve potpuno izgorjele te ih nije bilo moguće identificirati.
Osim u Kandaharu, napadi su bili i u Kabulu te Helmandu. U Kabulu je ministarstvo zdravstva objavilo da je najmanje 30 osoba ubijeno, a 80 ranjeno u dvostrukom napadu za koje su odgovornost preuzeli talibani blizu zgrade parlamenta.
Izvor: Hrt.hr