Lavina je zatrpala hotel Rigopiano di Farindola u Italiji

Lavina je zatrpala luksuzni hotel u blizini planine Gran Sasso u regiji Abruzzo još jučer navečer, nakon što je serija potresa pogodila središnju Italiju. Spasilačke službe cijelu su se noć probijale do hotela.
Djelatnici spasilačkih službi javljaju da je u hotelu u trenutku kada se lavina spustila bilo najmanje 20 turista i sedmero zaposlenika. Zarobljeni su u podrumu hotela. “Ima mnogo žrtava”, kazao je šef spasilačkih ekipa Antonio Crocetta. Lavina je zatrpala hotel u planinskoj talijanskoj regiji Abruzzo. Zarobljeno je ostalo 30-ak ljudi, među kojima su i djeca. Spasioci su u četvrtak objavili da ima više mrtvih. Pronašli su i prvu žrtvu, muškarca.
Spasioci su došli do hotela jutros oko 4 sata. Dvoje ljudi su spasili. Lavina se obrušila na hotel nakon niza potresa koji su u srijedu pogodili Italiju. U hotelu su bili gosti i djelatnici hotela. Dva spašena muškaraca nalazila su su se izvan hotela i vidjeli su kako se lavina spušta na hotel.
Spasioci su rekli da je situacija problematična. Teško su se probili do hotela. Kažu da je snijeg visok između tri i četiri metra.
Izvor: indeks.hr, 24sata.hr
Facebook Comments