Plenković: “Pokrećemo istragu zbog curenja dokumenata o Kolindinom putu u SAD!”

Nakon što je jučer procurila diplomatska bilješka o putovanju predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović u SAD, koja je otkrila s kime se sve predsjednica u SAD-u sastala i o čemu su razgovarali, o svemu se nakon današnje sjednice Vlade oglasio i premijer Andrej Plenković.
Sadržaj te diplomatske bilješke sinoć su objavili mediji, a Plenković kaže da je vrlo neobično da takve bilješke završavaju u medijima. Još se ne zna tko ju je pustio u javnost, a Plenkovića upravo to zabrinjava pa je najavio i istragu.
‘Što se tiče informacija koje smo sinoć vidjeli na portalima o bilješci veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država o putu predsjednice krajnje je neuobičajeno da takve bilješke završe u medijima. Ministar Stier me informirao da je naložio istragu u ministarstvu, to nije dobro ni uobičajeno’, rekao je Plenković.
‘Ja sam znao da ide, ona je izabrana od hrvatskih birača, ono što je do sada objasnila mislim da je dovoljno. Čini mi se da je išla s ambicijom da svi kontakti koje ima budu korisni’, rekao je Plenković na današnjoj konferenciji za novinare.
Podsjetimo, u bilješci stoji da je posjet predsjednice SAD-u bio radni, s ciljem ‘iskorištavanja prigode koje pruža razdoblje tranzicije između dvije administracije’, a piše i da se sastala s kongresnicima Louom Barlettom i Rickom Santorumom, admiralom Jamesom Stavridisom, senatorima Marcom Rubiom i Ronom Johnsonom te s vodstvom Pentagona.
Izvor: Net.hr
Facebook Comments