DORH se bavi nezakonitim dnevnicama za Milanovićeve savjetnike

Vlada je od Ureda za opće poslove (UZOP) zatražila informacije vezane uz slučaj isplate dnevnica trojici savjetnika u Vladi Zorana Milanovića, potvrdili su u nedjelju Hini iz Banskih dvora, a iz DORH-a da se bave izvješćem Državne revizije vezano za rad Vlade u 2015. i nezakonitu isplatu dnevnica.
‘Nadležno državno odvjetništvo će razmotriti nalaz Državne revizije i poduzeti zakonom propisane radnje, kao i u svim slučajevima kada je riječ o nalazima Državne revizije’, izvijestila je za Hinu glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin
Revizijom su otkrivene sumnjive isplate iz ureda bivšeg premijera trojici njegovih posebnih savjetnika – Nevenu Budaku, Siniši Petroviću i Slavku Goldsteinu – za inozemne dnevnice, u ukupnom iznosu od 307.785 kuna
Banski dvori kažu da su od UZOP-a zatražili informaciju o tome što se događalo po pitanju spornih dnevnica iz 2015. godine. Tada je predstojnik Ureda premijera bio Tomislav Saucha i prema analizi Revizije, njegovo je ime potpisano na zahtjevima za isplatu dnevnica.
Saucha je za HTV u subotu kazao da nije potpisivao nikakve dnevnice savjetnicima. Smatra da je riječ o ‘gruboj grešci, ili o podmetanju, ili o teškom kaznenom djelu’ te je najavio da će sve prijaviti Državnome odvjetništvu (DORH).
Isto je u subotu najavio i Budak, koji je bio Milanovićev posebni savjetnik za znanost, a koji tvrdi da u 2015. godini nije u svojstvu posebnog savjetnika bio niti jedan jedini dan na putu u inozemstvu. Nalaz Državne revizije, smatra Budak, upućuje na to da je netko krivotvorio njegov potpis kako bi si mogao isplatiti inkriminirani iznos od najmanje 160 inozemnih dnevnica koje se u 2015. godini vode na njegovo ime. Zbog toga je najavio da će DORH-u podnijeti prijavu protiv nepoznatog počinitelja.
Žurnu istragu DORH-a o slučaju spornih dnevnica u nedjelju je zatražio i SDP koji drži da se tu radi o krivotvorenju i prijevari. (Tportal.hr)

Facebook Comments