HDZ i SDP se složili oko Milanovićevih dnevnica: Neka institucije rade svoj posao

Sabor je današnje zasjedanje započeo glasanjem o dosad raspravljenim točkama, s obzirom na to da glasovanja nije bilo dva tjedna. Nakon što su odradili taj dio klubovi su ponovno zatražili tradicionalne jutarnje stanke.
Prošli tjedan pokrenut je postupak za odlučivanje o sukobu interesa protiv guvernera HNB-a Borisa Vujčića, podsjetio je nakon stanki Goran Aleksić iz Snage. Postupak je pokrenut jer je Unicredito banka za svoju konferenciju platila put i smještaj Vujčiću.
‘Radi se o konferenciji privatne korporacije, banke, i to vlasnice Zagrebačke banke, za koju HNB ima ovlast supervizije i nadzora’, rekao je Aleksić.
Što se tiče nadzora i supervizije, to je test na kojem je HNB pao u zadnjih 10 godina. Podsjetio je pritom na stav HNB-a oko kamatnih stopa. ‘Želim da HNB konačno počne raditi svoj posao i kroz superviziju i nadzor zaustavi promjene kamatnih stopa’, kazao je Aleksić.
Znamo da državne institucije već provode određene radnje i apeliramo da to državne institucije što prije i profesionalnije privedu kraju, rekao je HDZ-ov Jasen Mesić, govoreći o spornim putnim troškovima u vrijeme Milanovićeve vlade. (Tportal.hr)
Facebook Comments