Vlada zamijenila šefa uprave Hrvatskih šuma koji to nije ni smio biti

Iza zatvorenih vrata Vlada Andreja Plenkovića bavila se kadrovskim pitanjima te je donijela zaključak u vezi s pokretanjem postupka zbog teške povrede službene dužnosti. O kome je riječ i zašto, iz Banskih dvora nisu objasnili.
Tko je i kako teško povrijedio službenu dužnost, iz priopćenja odaslanog iz Banskih dvora ne može se iščitati, a do svojega je zaključka Vlada došla na dijelu zatvorenom za javnost.
I nije to jedino čime su se premijer i njegovi ministri bavili iza zatvorenih vrata. Nakon što su prošloga tjedna također na zatvorenom dijelu sjednice Skupštini Hrvatskih šuma predložili opoziv Krešimira Žagara, kojega je na funkciju predsjednika Uprave tog poduzeća imenovao ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, na njegovo su mjesto danas predložili Krunoslava Jakupčića.
Žagar je, podsjetimo, bio HDZ-ov gradonačelnik Našica, a na to je mjesto podnio ostavku upravo kako bi postao direktor Hrvatskih šuma. No i on i Tolušić smetnuli su s uma to da, prema Zakonu o sprečavanju sukoba interesa, dužnosnik ne smije godinu dana nakon prestanka obnašanja dužnosti biti u upravi neke tvrtke.
Vlada je danas Skupštini Hrvatskih šuma predložila imenovanje Krunoslava Jakupčića za predsjednika Uprave, i to najviše na vrijeme od šest mjeseci, sukladno Uredbi o izmjeni Uredbe o kriterijima za provedbu postupaka odabira i imenovanja predsjednika i članova Uprava trgovačkih društava i drugih pravnih osoba od strateškog i posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Više donosi Tportal.hr.

Facebook Comments