Užas koji je zgranuo Sloveniju

Mladi 26-godišnji Slovenac iz okolice Krškoga, brutalno mučen i ponižavan od strane dvojice napadača koji su snimku o tome objavili na Facebooku, umro je u utorak u Kliničkom bolničkom centru (UKC) u Ljubljani od teških povreda glave, potvrdili su bolnički izvori, a prenose slovenski mediji.
Okrutni napad dogodio se u noći s nedjelje na ponedjeljak na travnjaku u blizini naselja Podbočje kod Krškoga, a policija je utvrdila da su se napadači i žrtva poznavali a prije tragedije čak i zajedno pili u gostionici.

Tragičan događaj zgranuo je Sloveniju, posebno zato jer su počinitelji sve snimali, te je skoro polusatnu torturu na Facebooku pogledalo skoro 250 tisuća ljudi, među njima i mnogi mladi.
Policija je napadače, stare 20 i 29 godina, brzo uhvatila, određen im je pritvor i prijete im visoke zatvorske kazne. Još istražuju motive napada.
Navodno je među njima uzbila svađa, najprije je došlo do psovki, a onda i nekontroliranog nasilja, čemu je kumovao i alkohol.
Slovenski psiholozi i stručnjaci za društvene mreže ovaj su slučaj naveli kao ilustrativan za ukazivanje na potencijalne opasnosti širenja viralnog nasilja koje privlači pozornost.
Više donosi jutarnji.hr.

Facebook Comments