Kamp u HNS-a u Sveticama

Prošle su više od dvije godine nakon što je odabrano idejno-urbanističko rješenje za reprezentativni kamp Svetice. Prethodno je odlučeno kako je za nogometnu reprezentaciju najbolje da se od svih mjesta u Hrvatskoj – a raspoloživih parcela i ponuda lokalnih čelnika bilo je napretek – priprema baš gotovo u centru grada, pored Dinamova stadiona. I iako je za to trebalo u najmanju ruku inkomodirati, a po mogućnosti i iseliti atletičare i rekreativce, iako su neriješeni imovinsko-pravni odnosi oko zemljišta, to je bilo najbolje rješenje, uvjeravali su nas HNS-ovi spin doctori.
Iz saveza su se hvalili da imaju osigurana sredstva i da će izgradnju velebnog kampa vrijednog 10 milijuna eura u značajnoj mjeri financirati UEFA. Podizanje takvog kampa apsolutno je neophodno želimo li da hrvatski nogomet napreduje, govorili su.
Prošlo je godinu i pol nakon što je zagrebačka Gradska skupština odobrila izgradnju nogometno-atletskog centra na Sveticama. U rujnu prošle godine radovi su počeli, ali nedugo zatim i stali i do danas nisu nastavljeni.
Svetice su zapravo samo raskopane i tako ostavljene da zarastaju u korov.
Pixsellov fotoreporter Davor Puklavec ondje je snimio ove fotografije, pa se možete i sami uvjeriti kako izgleda „budućnost hrvatskog nogometa“.(telegram.hr)
Facebook Comments