HDZ otpisao Cvitana? Državni odvjetnik na pragu je smjene

Iako se o vladjaućem HDZ-u, ali ni na razini koalicije s Mostom o tome još ne raspravlja, većina sugovornika iz vrha HDZ-a smatra da bi se Cvitanu trebalo “zahvaliti na suradnji”…piše 24sata.
Glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan mogao bi biti smijenjen iako mu mandat istječe tek u travnju 2018. godine, doznaje Večernji list.
Iako se o vladajućem HDZ-u, ali ni na razini koalicije s Mostom o tome još ne raspravlja, većina sugovornika iz vrha HDZ-a smatra da bi se Cvitanu trebalo “zahvaliti na suradnji”.
– Potpuno je apsurdno da USKOK nije istražio period prije i poslije 2015. godine, odnosno je li i u tim periodima bilo lažnih putnih naloga. Ne mogu decidirano reći hoće li se tražiti njegova smjena, ali svi argumenti oko aljkavosti istrage stoje.
Najgore je to što je Cvitan ovakvim ponašanjem doveo u pitanje sve istrage koje je DORH ranije vodio, pogotovo one koje je odbacio – rekao je izvor Večernjeg lista iz vodstva HDZ-a.
Nakon konferencije za novinare na kojoj je premijer Plenković objavio da je krivotvorenih putnih naloga u Vladi bilo i prije i poslije Tomislava Sauche, mišljenje Mosta o Cvitanu također se promijenilo.
Kažu da ga nije bilo ugodno gledati na presici s premijerom, a na pitanje hoće li postupanje DORH-a u slučaju Saucha utjecati na glasovanje Mosta o Cvitanovu izvješću, odgovaraju da o tome još nisu razgovarali te da će stav zauzeti kad za to dođe vrijeme. (24sata.hr)
Facebook Comments