Uzbuna u Dusseldorfu

Najmanje sedmero ranjenih u strahovitom napadu sjekirom na željezničkom kolodvoru: ‘Imamo sumnjivca, dolazi iz bivše Jugoslavije’ – piše Jutarnji list-
Osumnjičenik za napad sjekirom u kojemu je, po novim informacijama, sedam osoba ozlijeđeno u četvrtak na željezničkom kolodvoru u Duesseldorfu, na zapadu Njemačke, pati od “psihičkog poremećaja”, priopćila je mjesna policija.
“Uhićeni osumnjičenik, koji je ranjen, ima 36 godina, dolazi s područja bivše Jugoslavije i očito pati od psihičkog poremećaja”, priopćila je policija.
Glasnogovornik policije je u prvim informacijama o događaju bio rekao da je bilo više napadača koji su “ozlijedili putnike sjekirom”, dodavši da se ne zna točan broj napadača i da ozlijeđeni “nisu u životnoj opasnosti”.
Promet je bio potpuno prekinut na kolodvoru u Duesseldorfu. Helikopteri i velik broj policajaca bili su raspoređeni oko mjesta napada, objavio je portal dnevnika Bilda.
Njemačke vlasti su na oprezu zbog džihadističke prijetnje Njemačkoj, napose nakon napada kamionom na božićni sajam u Berlinu za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država u kojemu je poginulo 12 ljudi.
Džihadistički pokret jača u zemlji zadnjih godina.
Službe za unutarnje obavješćivanje procjenjuju da je u zemlji desetak tisuća radikalnih islamista, među kojima je 1600 za koje se sumnja da su spremni za izvođenje napada.
Nekoliko napadača naoružanih sjekirama ozlijedilo je u četvrtak navečer pet osoba na željezničkom kolodvoru u Duesseldorfu na zapadu Njemačke, priopćila je mjesna policija a prenio AFP.
Dvojica osumnjičenika su uhićena, rekao je glasnogovornik policije koji ne isključuje mogućnost da su drugi osumnjičenici u bijegu. Nije rekao ništa o identitetu uhićenika ni o motivima napada.
“Napadači su ozlijedili putnike sjekirom”, rekao je, dodavši da ne zna “točno” koliko je napadača sudjelovalo u napadu.
Ozlijeđeni “nisu u životnoj opasnosti”, dodao je glasnogovornik.
Promet je potpuno prekinut na kolodvoru u Duesseldorfu. Helikopteri i velik broj policajaca raspoređeni su oko mjesta napada, piše portal dnevnika Bilda.
Njemačke vlasti su na oprezu zbog džihadističke prijetnje Njemačkoj, napose nakon napada kamionom na božićni sajam u Berlinu za koji je odgovornost preuzela skupina Islamska država u kojemu je poginulo 12 ljudi. (jutarnji.hr)
Facebook Comments