Prometni kaos zbog orkanskog vjetra

Potpuno blokirana Dalmatina između Svetog Roka i Posedarja, ne plove trajekti  javlja Jutaranji
Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvorene su A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za osobna vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27, dok ostale skupine vozila prometuju obilazno preko Gračaca i Knina te dalje preko Kistanja i Benkovca prema Zadru ili od Knina prema Splitu-DC1 i DC59, i obrnuto), DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, i Paški most, izvijestio je u subotu Hrvatski autoklub.
Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC27 Gračac-Zaton Obrovački i DC1 Brza cesta Solin-Klis.
Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).
Jak vjetar povremeno mjestimice puše i na dionici autoceste A1 između čvorova Otočac i Gospić te Bisko i Karamatići i na A10 između čvorova Čarapine i Ploče.
Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga je oko 4 km.
U prekidu su katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Rijeka, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Korčula-Hvar-Split; trajektne linije: Prizna-Žigljen, Sumartin-Makarska i brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.
Trajektna linija Ubli-Vela luka-Split neće pristati u luci Hvar zbog nevremena.
U subotu 11. ožujka trajekt na liniji Spilt-Vis isplovit će iz Splita u 19:30 umjesto u 18:30 sati, zbog nogometne utakmice.
Prognoza vremena
Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u subotu se na Jadranu očekuje pretežno sunčano, a u unutrašnjosti djelomice sunčano uz povremeno više oblaka, osobito u Slavoniji, gdje još u početku može pasti vrlo malo kiše.
Vjetar slab do umjeren, u prvome dijelu dana ponegdje jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu umjerena i jaka bura i sjeverac s olujnim i orkanskim udarima, slabjet će u drugome dijelu dana. Najviša temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 12 i 17 °C.
U nedjelju na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti promjenljiva naoblaka uz sunčana razdoblja, a mjestimice može pasti malo kiše ili pokoj kratkotrajni pljusak, osobito u Slavoniji. Vjetar na kopnu većinom slab, na Jadranu umjerena, mjestimice i jaka bura i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od -2 do 3, na Jadranu između 5 i 10. Najviša dnevna od 8 do 12, na Jadranu od 12 do 16 °C.
Početkom sljedećeg tjedna djelomice, na Jadranu i pretežno sunčano. Vjetar na kopnu većinom slab, u utorak umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, od ponedjeljka i sjeverozapadnjak. Na Jadranu temperatura bez veće promjene, a u unutrašnjosti malo svježije, osobito ujutro.
Ipak, prema kraju sljedećeg tjedna najviše dnevne temperature će iz dana u dan biti sve više. (jutarnji.hr)
Facebook Comments