Neviđen gaf: Predsjednica izašla na poklon poslije premijere ‘Labuđeg jezera’

Sinoć je u HNK održana premijera baleta ‘Labuđe jezero’ Petra Iljiča Čajkovskog u koreografiji svjetski poznatog plesača i koreografa Vladimira Malakhova, no večer neće ostati zapamćena po kvaliteti predstave nego po, u civiliziranom svijetu nepojmljivoj, blamaži predsjednice republike koja je, ničim izazvana, odlučila pridružiti se ansamblu i autorskom timu na poklonu, izvještava portal Teatar.hr.
Kako piše Teatar.hr, potpuno osupnuti koreograf koji je do dolaska Kolinde Grabar Kitarović već bio spustio svoj buket na pod, ispred cijelog ansambla pokušao je spasiti stvar tako što je, nakon što mu je rečeno tko je gospođa, isti podigao s poda i uručio ga njoj.
Vijest se ubrzo se proširila po kulturnim krugovima i društvenim mrežama, pa je tako na Facebooku glazbeni kritičar Branimir Pofuk ovaj predsjedničin potez ocijenio riječima ‘neupamćeno i nečuveno’. U nizu komentara pod objavu, na pitanje kako je publika reagirala, Pofuk je odgovorio ‘zbunjeno, kao i umjetnici na pozornici’.
Nije jasno zašto predsjednicu nitko nije savjetovao da ne čini takav gaf, tim više što je ona ‘Labuđe jezero’ pratila iz lođe i trebala je uložiti priličan trud da došeće do pozornice.
Inače revna na društvenim mrežama, predsjednica svoje ‘baletno iskustvo’ zasad nije podijelila sa svojim pratiteljima.
Sinoć su u HNK, među ostalima, bili ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, bivši šef diplomacije Miro Kovač i producent Branko Lustig. (tportal.hr)
Facebook Comments